Šviestuvas „Parallel“ Gamintojai
Ilgiems vakarams: toršerai ir staliniai šviestuvai
Namas Ir Aš

Šviestuvus gaminanti italų kompanija „Oluce“ ilgėjančius vakarus kviečia leisti prie jaukiai apšviestos knygos ir pristato sezono naujienas bei visų laikų sėkmingiausius modelius.

Dizainerio Viktoro Vasilevo sukurtą toršerą ir stalinę lempą „Parallel“ sudaro cilindrinis metalinis gaubtas, kurį remia vertikalus šoninis stiebas. Šviestuvo gaubtas pagamintas iš odos ir tai tapo pirmu kartu, kuomet kompanija šviestuvams naudoja šią medžiagą.

„Parallel“

Šviestuvas “G.O.“ – atnaujintas modelis, kurį 1960-aisiais kompanijai sukūrė dizaineris Giuseppe Ostuni. Nedidelį šviestuvo gaubtą laiko stiebu slankiojanti svirtis, padedanti keisti padėtį atsižvelgiant į konkrečius poreikius.

Atnaujintas šviestuvas papildytas aukso spalvos detalėmis, kurios kontrastuoja su juodu nikeliu. Galima rinktis juodos, raudonos ir bronzinės spalvos gaubtą.

Šviestuvas „1953“ – duoklė apšvietimo meistrams, kurie prisidėjo prie dizaino ir pačios „Oluce“ istorijos. Bendrovė pristato atnaujintą šeštojo dešimtmečio „Ostuni&Forti“ gaminį. Pristatomi du 1953 metais sukurto šviestuvo modeliai – stalinis ar pastatomas ant grindų. Jie skiriasi savo proporcijomis ir dydžiu, tačiau yra vienodi savo konstrukcija, pagal kurią visa gaubto dalis perkeliama iš centro į šoną. Šviestuvai elegantiškai primena laikmečio stilių. Švaraus linijinio dizaino šviestuvas stebina savo modernumu, kuris liudijančiu kompanijos gebėjimą kurti daiktus, galinčius peržengti mados ir epochų ribas.

Šviestuvas „1953“

Marianos Pellegrino Soto sukurta skaitymo lempa „Amanita“ sudaryta iš dviejų diskų: pirmasis, ploniausias, atlieka pagrindo funkciją, o antrajame, storesniame, yra LED lemputė. Abu metaliniai diskai sujungti plonu, įstrižu Z raidės formos kotu. Tokio pat dizaino, tik pakeistų proporcijų ir modifikuotų medžiagų bei apdailos šviestuvas siūlomas ir lauko versijoje.

 „Amanita“

1965 metais dizainerio Joe Colombo sukurtą „Spider“ seriją sudaro šviestuvas, specialiai pritaikytas specialiai horizontaliai taškinei lemputei, kuri melamino jungties dėka gali būti tvirtinama prie įvairių atramų. Ne vieno prestižinio apdovanojimo sulaukęs šviestuvas įtrauktas į nuolatines Filadelfijos, Diuseldorfo, Miuncheno meno muziejų kolekcijas.

„Spider“
Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras