Gamintojai
IKEA ir „Sonos“ pristato naują toršerą-garso kolonėlę
Pranešimas spaudai

Praėjus trejiems metams nuo pirmųjų bendrų gaminių pristatymo, IKEA ir „Sonos“ sukūrė naują „Symfonisk“ kolekcijos produktą – grindinį šviestuvą, sujungtą su garso kolonėle.

2019 m. buvo pristatyta pirmasis „Symfonisk“ šviestuvas-kolonėlė tapo pirmuoju bendru abiejų įmonių kūriniu. Bendradarbiavimas tęsiamas pristatant kitą „Symfonisk“ versiją – toršero formos. Kaip ir ankstesniuose IKEA ir „Sonos“ sukurtuose gaminiuose, naujame gaminyje aukštos kokybės garsas derinamas su apgalvotu dizainu ir įsilieja į interjerą, padėdama racionaliai išnaudoti gyvenamąją erdvę.

„Mes sužinojome, kad žmonės nori įsirengti namus su šviesa ir garsu. Taip pat suprantame, kad daugelis nori turėti kelis šviesos šaltinius skirtinguose patalpos lygiuose ir skirtingose kambario dalyse, kad sukurtų tinkamą nuotaiką. Iššūkis, kad nepakanka vietos stalui, ant kurio galėtume pastatyti lempą, paskatino mus sukurti grindinį šviestuvą“, – sako IKEA asortimento dizaino vadovas Stjepanas Begicas.

Tiek IKEA, tiek „Sonos“ pripažįsta garso svarbą ir jo teigiamą poveikį namuose. Nuotaikos kūrimas pasitelkiant šviesą ir garsą yra pagrindinė „Symfonisk“ asortimento idėja. „Symfonisk“ gaminiai vertinami už tai, kad leidžia integruoti puikų garsą į funkcionalius baldus, apimančius galimybę įveikti vieną iš didžiausių iššūkių, kylančių įrengiant garsiakalbius: rasti vietos kitam daiktui ir pritaikyti jį interjere.

„Symfonisk“ toršeras-garso kolonėlė sukurta remiantis paprastumu – jis skleidžia kokybišką garsą ir kartu skleidžia švelnią šviesą. Garso kolonėlė-šviestuvas komplektuojamas su bambuko spalvos gaubtu.

„Symfonisk“ toršeras–kolonėlė yra puikus pavyzdys, kaip mūsų bendradarbiavimas toliau meta iššūkį tradicinės namų garso sistemos sampratai“, – sako Sara Lincoln, pagrindinė „Sonos“ produktų vadovė. „Mes sukūrėme šį šviestuvą-kolonėlę, kad jis puikiai skambėtų pats savaime, bet kartu būtų universalus. Jis sklandžiai veikia su visomis „Sonos“ kolonėlėmis ir yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori papildyti savo namų kino teatro komplektą galiniais garsiakalbiais, – sako S. Lincoln.

Visi „Symfonisk“ gaminiai yra „Sonos“ sistemos dalis, todėl prisijungti prie muzikos turinio yra paprasta. Išmaniųjų įrenginių šakotuvo „Dirigera“ dėka „Symfonisk“ grindinis šviestuvas-garso kolonėlė gali būti prijungtas prie „IKEA Home“ išmaniosios programėlės ir valdomas kartu su kitais išmaniaisiais prietaisais.

Naująją produktą bus galima įsigyti IKEA parduotuvėse nuo 2023 m. sausio.

Interjeras interjeras