„HELIOS Galerija“ Klaipėdoje Bendrovė
„HELIOS Galerija“ – pajūrio namų sprendimai
Namas Ir Aš

Lietuvos pajūris šiek tiek kitoks nei likusi šalis: čia vyrauja kitokios spalvos ir pučia kitokie vėjai. Ar skiriasi ir pajūryje gyvenančių žmonių interjerai ir kaip susikurti jaukius šiltus namus, paklausėme trijų Klaipėdos „HELIOS Galerijoje“ įsikūrusių salonų atstovų.

Indrė Žalimaitė, salono „Vadasiga“ atstovė uostamiestyje, pastebi, kad į jų saloną užsukę pirkėjai pirmiausia ieško natūralumo. „Tiek pagrindiniams, tiek atostogų namams žmonės ieško natūralesnių sprendimų, kad viską būtų lengviau suderinti. Mažiau ryškių, nes žmonės čia patys tikriausiai ryškesni“, – šypsosi I. Žalimaitė.

Natūralumui pirmenybę teikiantys klientai pastaruoju metu itin domisi medžio apdaila, pavyzdžiui, sienų apdailos plokštėmis. „Akustinės, apdailos plokštės populiarios ir pagrindiniuose, ir atostogų namuose. Tokie skydai namams suteikia daug jaukumo, kuria šilumos įspūdį“, – pasakoja I. Žalimaitė.

„Vadasiga“ salonas

Ji pastebi, kad minkštųjų baldų pasirinkimui įtaką daro ne tik tendencijos, bet ir sezonas. Atšalus orams, žmonių akys salone krypsta į minkštesnius, ilgesnio plauko audinius. Tas pats su spalvomis – tikėtina, kad žiemą sofą perkantys žmonės pasirinks kitokias, šiltesnes, spalvas nei salone apsilankę vasarą. „Kai lauke trūksta šilumos, žmonės namuose ją bando sukurti iš daiktų, aksesuarų“, – apie oro įtaką namų interjerui pasakoja salono „Vadasiga“ atstovė. Pardavėjai pastebi, kad žmonės ieško praktiškų, lengviau valomų, ilgaamžių, perdirbamų audinių.

Šio regiono pirkėjai aktyviai domisi lauko terasų ir balkonų įrengimu. „Vadasigos“ atstovė pastebi, kad, rinkdamiesi terasų baldus, pajūrio pirkėjai akcentuoja savybes, kurios kitų regionų gyventojams ne tokios svarbios. „Žmonės rinkosi lauko baldus ir vienas iš kriterijų buvo, kad jų nenupūstų vėjas. Vilnietis turbūt apie tai net nepagalvotų, kad reikėtų kažko sunkaus, tvirto, tokių formų, kad vėjas nepagautų“, – sako I. Žalimaitė.

Anot jos, pasirinkus tinkamus baldus ir įrangą, terasų sezono laikas gali tęstis praktiškai visus metus. Be to, investavus į tvirtesnius, drėgmei ir šalčiui atsparius terasos baldus, nereikia jaudintis dėl jų sandėliavimo ir išnešti kaskart, kai išlindus saulei norime pasimėgauti jos spinduliais.

Pratęsti sezoną gali padėti ir šildytuvai. „Vadasiga“ siūlo ekonomiškus naujos kartos infraraudonųjų spindulių šildytuvus.

Didelį lauko ir vidaus plytelių asortimentą siūlančio salono „Linea“ Klaipėdoje vadovė Diana Bertašienė pastebi, kad viena populiariausių pastarųjų metų tendencijų – XXL matmenų plytelės, kurias galima klijuoti ant grindų, ant sienų ar naudoti stalviršiams. „Akmens raštai, faktūra ir natūralios žemiškos spalvos – tokiomis savybėmis pasižymi šios plytelės. Tokio tipo plytelės visuomet išlaikys savo vertę ir bus lengvai priderinamos moderniuose ir klasikiniuose interjeruose ir eksterjeruose“, – sako D. Bertašienė.

 „Linea“ salonas

Ji įsitikinusi, kad akmuo, priešingai, nei vyrauja nuomonė, taip pat gali būti šiltas. „Plytelės, kurios imituoja akmenį, medį, marmurą, atrodo šiltai ir jaukiai. Viskas, ką matome gamtoje – spalvas, nuotaikas, sukelia žmogui skirtingas emocijas, todėl kiekvienas gali pasirinkti jam priimtinas plyteles“, – sako ji.

„Linea“ atstovės teigimu, šiltai atrodo autentiškos akmens imitacijos kolekcijos, atskleidžiančios natūralių akmenų grožį. Plytelėse atkartotos smulkiausios mineralinės akmens savybės – fosilijos, grūdeliai, akmenukai, gyslų raštai – leidžia sukurti harmoningo grožio efektą namuose.

Priklausomai nuo spalvos, plytelės gali būti blizgaus, matinio ar pusiau matinio paviršiaus. Salono „Linea“ vadovė sako, kad pusiau matinio paviršiaus plytelės kelia susižavėjimą, o banguota marmuro efekto plytelių faktūra sukuria dar didesnį natūralumo pojūtį.

Satininį paviršių ji vadina nepriekaištingos elegancijos pavyzdžiu: „Švelnus ir šilkinis liečiant, jis sukuria subtilius atspindžius, atkurdamas natūralaus akmens gylį ir grožį.“

D. Bertašienės teigimu, palyginti su šilta medžiaga besąlygiškai vadinamu medžiu, plytelės yra kur kas pranašesnės dėl savo techninių savybių.

Santechnika prekiaujančio salono „ARV“ direktorius Aldas Adomaitis pastebi, kad visoje Lietuvoje pirkėjai panašūs, nes nori gyventi gražiai ir jaukiai. Kalbėdamas apie santechnikos tendencijas, jis atkreipia dėmesį, kad į madą grįžta šlifuoto aukso, prigesinto plieno spalvos, jų formos varijuoja nuo plokščių iki aptakių, o pasirinkimas labiausiai priklauso nuo interjero stiliaus. Vis dar madinga ir juoda santechnika bei keramika. Vis dėlto, prieš renkantis visiškai juodą praustuvą ar vonią, A. Adomaitis siūlo gerai pagalvoti apie praktiškumą. „Išorinė spalva nesvarbu, bet juodam praustuvui turėsite tarnauti ir po kiekvieno prausimosi jį valyti“, – atkreipia dėmesį salono „ARV“ vadovas.

Salonas ARV

Ilgametę patirtį šioje srityje turintis A. Adomaitis pastebi, kad kai kurie maišytuvų modeliai lieka populiarūs dešimtmečius, tačiau, kintant technologijoms, maišytuvai gaminami taupesni. Pavyzdžiui, netgi populiarios didelio skersmens dušo galvos leidžia mėgautis dušu be didelių vandens sąnaudų. „Per didelę, 30 cm skersmens, dušo galvą išbėga maždaug 8 litrai vandens per minutę. Kuo ji modernesnė, tuo taupesnė. Didelės dušo galvos skirtos atsipalaiduoti, per jas tekanti vandens srovė nestipri, kad žmogaus neerzintų, jis galėtų atsikvėpti, pagalvoti apie gyvenimą, praėjusią ar ateinančią dieną. Karštą dieną labai maloni dulksnos funkcija“, – apie vandens malonumus pasakoja A. Adomaitis.

„ARV“ vadovas sako, kad šiuolaikiniuose vonios kambariuose jau tapo įprasti ant stalviršio pastatomi praustuvai ar pakabinami praustuvai su spintelėmis. Baldų spalvos – pačios įvairiausios. Juos galima taikyti prie plytelių ar paversti vonios kambario akcentais. „Labai populiarūs pilki atspalviai, nes juos lengva derinti, bet žmonės nevengia ir spalvotų baldų. Visuomet prašome atsinešti plytelių pavyzdį, kad atitiktų baldų atspalvis, antraip vonios kambarys neatrodys gražiai“, – sako A. Adomaitis.

Viskas po vienu stogu

Metų pradžioje Klaipėdoje, Taikos pr., įsikūrusi „HELIOS Galerija“ po vienu stogu subūrė įvairių sričių – dažų, apšvietimo, grindų, santechnikos, minkštųjų baldų ir čiužinių, interjero aksesuarų – ekspertus, kad jie galėtų padėti priimti geriausius sprendimus namų idėjoms.

„HELIOS Galerija“ Klaipėdoje

„Mes tikime, kad namai – kiekvieno iš mūsų atspindys, todėl įsirengiame juos taip, kaip norime mes. Čia nėra ir negali būti jokių kanonų, nes gyvenimas per trumpas paisyti kažkieno kito sugalvotų taisyklių. Juk Tavo namai – Tavo privati erdvė, skirta Tavo poilsiui, gerai leisti laiką vienumoje ar su artimaisiais. Komfortas, saugumas ir Tavo atsipalaidavimas bei nevaržomas kūrybiškumas čia svarbiausia“, – sako „HELIOS Galerijos“ įkūrėjai.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras