Žanetos Smailienės kurtas interjeras. Augustė Smailytė
Grožio salonas be perdėtos prabangos
Rasa Pangonytė

Žinomai plaukų stilistei grožio saloną kūrusi dizainerė Žaneta Smailienė jo interjerą vadina antiglamūriniu ir tikrąja prabanga vadina natūralų medį.

Rinktinės gatvėje grožio saloną plaukų stilistei Rūtai Morozovienei kūrusi dizainerė džiaugiasi, kad iš pat pradžių jos ir užsakovės požiūris sutapo. „Abi iškart sutarėme, kad „Cut Code“ salone nebus perdėtos prabangos, auksinių praustuvių ar panašių kičinių atributų. Rūtos pageidavimas buvo vienas – kad salone būtų jauku ir klientams, ir čia dirbantiems meistrams. Kurdama interjerą, Ž. Smailienė prisiminė kalbantis grožio specialistės išsakytą norą – kad žmonės į saloną ateitų ne tik apsikirpti, bet ir tiesiog pabendrauti ar išgerti kavos.

Ši tikrumo bei ramybės mintis ir tapo kertine salono įrengimo idėja, padiktavusia vyraujantį stilių ir medžiagų pasirinkimą. Kai kuriuos sprendimus interjero dizainerė pasiskolino iš loftų stilistikos, nes lubos vietomis siekė net 6 metrus. Pasak Ž. Smailienės, salone tvyrantį švaros ir ramybės pojūtį teikia struktūrizuotos pilkos ir baltos spalvų derinys ant sienų plokštumų, o baldams pasirinkti medis ir metalas yra nepamainomi, kai reikia sukurti tikrumo, stabilumo ir ramybės pojūtį.

„Pasaulyje, kuriame mus supa plastikas, paliesti iš natūralaus medžio pagamintą gražų baldą ir yra tikroji prabanga, kalbanti apie tikras, nesuvaidintas vertybes“, – įsitikinusi Ž. Smailienė. Dizainerė atkreipia dėmesį ir į svarbias interjero detales – iš tikro vario pagamintus šviestuvus. „Jie – lyg prigesinta liepsna, kuri sušildo ir kartu atgaivina, o žemiškos spalvos neleidžia erdvei tapti nuobodžiai“, – sako interjero autorė.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000228457_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras