„Idėjų studijos“ kurtas interjeras Trakuose Rūta Strakšaitė
Ežero atspindžiai interjere
Rasa Pangonytė

Ant ežero kranto Trakuose iškilusio namo vieta tapo ir pagrindine interjero idėja – sukurti harmoningą interjero ir eksterjero duetą. Sumanymą įgyvendino dizainerės Aliona Maliuta ir Anastasija Žuk („Idėjų studija“).

Dizainerės pasakoja, kad nuo pat pradžių buvo aiški ne tik interjero idėja, bet ir šeimininkų pozicija dėl apdailos – pirmenybę teikti natūralioms medžiagoms. Kitus interjero kūrimo klausimus šeimininkai patikėjo dizainerėms.

„Namo šeimininkai visiškai pasitikėjo mūsų pasiūlymais dėl stiliaus idėjų ir kardinalių nusistatymų prieš neturėjo. Tiesa, šiek tiek vengė juodos spalvos elementų, tačiau, kaip matome, mums pavyko argumentuoti, kad šios spalvos nereikia bijoti ir ji idealiai tinka sudėlioti visiems taškams ant i“, – šypsosi A. Maliuta ir A. Žuk. Taip interjere atsirado juodos spalvos šviestuvai, rankenos, jaukumo suteikiančios dušo plytelės šeimininkų vonios kambaryje.

Dizainerės atsižvelgė į užsakovų norą namų apdailai naudoti kuo natūralesnes medžiagas, tačiau daug galvojo ir apie praktiškumą. „Šio projekto galutinis rezultatas išėjo labai gražus, nes grindims pasirinkome vinilinę dangą. Ji lengvai prižiūrima ir atspari išorės veiksniams, o virtuvės ir TV baldo fasadams pasirinkome natūralaus ąžuolo fanerą. Taip gavome natūralių ir šiuolaikiškų medžiagų pusiausvyrą. Vonios kambariams pasirinkome akmens masės plyteles“, – apie natūralumo ir patogumo derinį pasakoja interjero autorės.

Natūralios šviesos gausa, šviesios spalvos ir gerai apgalvotas planas name kuria erdvės įspūdį. Planuodamos interjerą dizainerės šiek tiek pakoregavo buvusį planą – pakeitė durų angų vietas, atsisakė uždaro tambūro, suformavo nišą šaldytuvui ir didelei indaujai. „Šie pokyčiai padėjo „atverti“ erdvę. Taip pat labai atsakingai rinkomės sienų spalvą – kaip žinoma, yra spalvų, kurios „įgeria“ šviesą, ir spalvų, kurios ją „atstumia“. Mums reikėjo šviesą atstumiančios spalvos – visos šios gudrybės ir suteikia patalpai vizualų padidėjimą“, – apie pokyčius gyvenamojoje zonoje pasakoja „Idėjų studijos“ dizainerės.

Kad iš svetainės pusės virtuvė atrodytų tvarkinga, visus darbinius stalčius specialistės suprojektavo saloje. Tvarkos įspūdį padeda palaikyti ir nišoje įmontuotas šaldytuvas. Šalia jo suprojektuota puošni indauja. Tonuoto stiklo durelės interjerui suteikia gyvumo – šviesa nuo lango atsispindi durelių stikle, todėl virtuvė atrodo šviesesnė. Frezuotos viršutinių fasadų durelės atrodo gražiai ir prabangiai.

Pirmajame aukšte suplanuotas ir šeimininkų miegamasis su vonia. Kambario akcentu tapo nedidelė sienelė, atskirianti miegamojo zoną nuo drabužinės. Sienelė apeinama iš abiejų pusių – kad būtų patogu naudotis abiem kambario gyventojams. „Sienelės spalva primena ežerą, kuris ribojasi su sklypu. Norėjome, kad miegamajame būtų pratęsta landšafto tema. Taip pat turėjome palaikyti modernios klasikos stilistiką. Idėja į sienų apvadų rėmelius įklijuoti tapetus labai pasiteisino. Džiaugiamės, kad gavome užsakovų pritarimą jai įgyvendinti“, – pasakoja A. Maliuta ir A. Žuk.

Sukti mediniai laiptai su permatomo stiklo turėklu veda į antrą namo aukštą. Dizainerės sako, kad stiklinis turėklas – laikui nepavaldus sprendimas. Jis suteikia namams šiuolaikiškumo, be to, praleidžia šviesą į antro aukšto koridorių. Laiptinės sieną puošia du išskirtinio dizaino bra stiliaus šviestuvai.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000301695_0

Dirbtiniam apšvietimui šiame name skirta daug dėmesio. „Pagrindinis apšvietimas ryškesnis, bet jam pasirinkti „nematomi“ šviestuvai: baltos spalvos, paprastų formų, LED juostos. Papildomas apšvietimas – kontrastingos juodos spalvos, dėmesį traukiančių formų, kaip šviestuvas virš stalo. Balto akmens bra šviestuvai su juodu tašku centre, atrodo, niekuo neypatingi, bet puikiai palaiko didįjį valgomojo šviestuvą, nekonkuruoja su sienų apvadais ir patys turi charakterį. Bra šviestuvai prie laiptų gražiai palaiko kompaniją stikliniam laiptų turėklui“, – pagrindinius namų šviestuvus apžvelgia dizainerės.

150 kv. m name yra trys vonios kambariai. Dizainerės sako, kad kiekvieno iš jų funkcija skirtinga. Pirmame aukšte svečių kambarys sukurtas nustebinti. Šeimininkų miegamojo vonios kambarys – nuteikti atpalaiduojančiai, o antrame aukšte esantis vaikų vonios kambarys – dinamiškas ir ryškus.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras