Andrea Martiradonnos fotografijos
Erdvė namams ir menui
Kotryna Tamkutė

Vietos ir kliento poreikio efektyviai derinti darbą ir asmeninį gyvenimą įkvėptas architektų studijos „Damilanostudio Architects“ sukurtas interjero dizaino projektas alsuoja prabanga ir šiuolaikiškumu.

Tamsūs atspalviai, griežtos linijos ir jomis įrėmintos plokštumos, taisyklingos formos ir apsiniaukusios dienos šešėliai kuria kiek niūrią ir vienišą nuotaiką. Toks pirmas įspūdis pamačius „DURINI Apartment“ erdvę. Tačiau akylesnis žiūrovas netrunka pajusti 207 kv. m dydžio bute, Milano centre, slypinčią šilumą. Tai – visose erdvėse atsikartojančių medinių konstrukcijų nuopelnas.

Prieš tris dešimtmečius savo architektūros ir interjero dizaino studijos duris atvėręs Duilio Damilano savo kūryboje siekia derinti šiuolaikinės kultūros, miesto architektūros ir gamtos įkvėptus kontekstus. Viena svarbiausių jo kūrybos ašių – medžiagų plastiškumas. Polinkį į tai D. Damilano įskiepijo šeima: architekto tėvas yra skulptorius, jo pėdomis seka ir brolis. Ypatingą dėmesį menininkas skiria objektų paviršiams: jie lengvi, skaidrūs, atspindintys šviesą, sustiprinantys arba gerokai sumenkinantys jų tūrį.

Praėjusiais metais pristatytas „DURINI Apartment“ interjero dizainas Lombardijos sostinės širdyje suprojektuotuose apartamentuose kaip tik toks: jame dera griežtos architektūrinės linijos, į vieną tašką susijungiančios kažkur horizonte, medžio lengvumas, atsikartojantis kiekvienoje erdvėje, ir atskirų elementų, puošiančių ir papildančių interjero dizainą, plastika. Šiuolaikiškumo įspūdį tik sustiprina iš už lango sklindanti balta šviesa ir lubose bei grindyse įmontuoto apšvietimo atspindžiai veidrodžiuose.

Būtent dėl šios priežasties didžioji dalis apartamentų yra skirta svetainei ir valgomajam kambariui. Pastarojo centre – aštuonių vietų blizgus italų baldų dizaino studijos „Molteni“ stalas, apstatytas juodomis „Cassinos“ kėdėmis su ranktūriais ir atlošu.

Virš jų – Venecijos stiklo šviestuvus nuo 1880 m. gaminančios „Barovier & Toso“ sietynas. „Šio prekės ženklo gaminius naudojame ne pirmą kartą, dažniausiai – itin reikšmingą funkciją atliekančiose erdvėse, – žurnalui „Namas ir Aš“ teigė „Damilanostudio Architects“. – Šie apartamentai įsikūrę svarbioje Milano miesto dalyje, tad šis sietynas, mūsų nuomone, padeda susieti erdvės transformaciją su pastato istorine praeitimi.“

Miegamojo, vonios ir virtuvės zonos, nors ir pritaikytos asmeniniams šeimininko poreikiams, menkai kuo skiriasi nuo bendrų verslo svečiams skirtų erdvių. Jaukią ir nedidelę medinėmis plokštėmis apglėbtą virtuvę nuo kitų erdvių apartamentuose skiria stiklo pertvaros. Joje nėra jokių nereikalingų daiktų, o pro langą sklindanti šviesa, puikiai deranti su vidiniu apšvietimu, kuria ramybės apsuptą aplinką.

Interjeras interjeras