Vonia Organizatoriai
2020 metų vonios kambarys: arčiau gamtos, bet su technologijomis
Alfa.lt

„Villeroy & Boch“ kasmet pristato ryškiausias vonios kambario tendencijas ir dalinasi įžvalgomis, į ką reikėtų atkreipti dėmesį jį įrengiant 2020 m. Šį sezoną didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas spalvoms, medžiagoms ir inovacijoms, o pagrindinis šūkis – arčiau gamtos.

Arčiau gamtos ir natūralumo

Tai pagrindinė idėjinė vonios kambario interjero linija. Žmonių noras užmegzti ir palaikyti kuo glaudesnį ryšį su gamta stiprėja. Neatsitiktinai gamtos apsuptyje jie stengiasi praleisti kuo daugiau laisvalaikio – čia geriau pailsi, atsikrato įtampos, suranda vidinę harmoniją, privatumo pojūtį. Kita vertus, vis daugiau žmonių kraustosi gyventi į miestus ir didmiesčius, kurie auga ir tankėja, o išlaikyti natūralų ryšį su gamta urbanizuotoje aplinkoje darosi vis sunkiau. Tad asmeninės laisvės, privatumo poreikis tik stiprėja, o atsipalaiduoti, įsiklausyti į savo vidinius norus, įgyti pasitikėjimo, ramybės namuose geriausiai tinka vonios kambarys. 2020 m. šis kambarys tampa namų erdve, kurioje, akcentuojant natūralumą, artumą gamtai, galima sukurti išties jaukią poilsio ir privatumo oazę.

Mėlyna ir žalia: ne konkuruoja, bet papildo

Spalvos turi milžinišką įtaką bendrai namų atmosferai, padeda kurti laisvės, lengvumo nuotaiką ir išlieka viena efektyviausių priemonių, suteikiančių erdvei individualumo. 2020 m. ekspertai akcentuoja dvi – žalią ir mėlyną. „Pantone“ spalvų institutas 2020 m. spalva paskelbė klasikinę mėlyną. Ekspertai sako, kad būtent ji padeda atsipalaiduoti, įsiklausyti į savo norus, atrasti tikrumą, stabilumą ir harmoniją.

„Villeroy & Boch“ interjero dizaino tendencijas ne seka, bet formuoja – jau prieš porą metų ši kompanija pristatė vonios praustuvus, vonias, virtuvės plautuves, dušo padėklus, vonios baldus, kurių vyraujanti spalva – klasikinė mėlyna.

Gamta, natūralumas vis dar stipriausiai asocijuojasi su žalia spalva. Psichologai teigia, kad ji ramina, sukelia užuovėjos, saugumo jausmą, todėl vonios kambariui ypač tinka ir pastaruosius kelerius metus nepraranda populiarumo. Žalios spalvos unikalumas – ir ypač gausūs atspalviai: nuo šiltų iki gaivesnių, nuo atpalaiduojančių iki įkraunančių. Be to, vonios kambariui svarbu rasti tinkamus skirtingų spalvų derinius, o naudojant žalią tai padaryti labai paprasta. Interjero ekspertai rekomenduoja skirti dėmesį ir spalviniams akcentams – tarkim, pasirinkti spalvotus praustuvus. „Villeroy & Boch“ netgi siūlo vonios modelį, kurios spalva paimta iš RAL spalvų paletės.

Medžiagos: kuo daugiau gamtos akcentų

Natūralumo pojūtį vonios kambaryje sustiprina ir natūralios medžiagos.

Vyraujanti tendencija – medžio akcentai spintelėse, lentynėlėse, veidrodžiuose, aksesuaruose, kurie tobulai dera su žemės spalvų baldais.

„Villeroy & Boch“ baldų fasadai itin įvairūs – nuo autentiškos sodrios tamsios iki itin madingos balintos medienos. Tarp 2020 m. madingiausių spalvų ir raštų – ąžuolas, graikinis riešutmedis, guoba, kurie papildė„Villeroy & Boch“ vonios baldų serijas „Avento“ ir „Collaro“. Ieškantieji rafinuotumo įvertins baldų kolekcijos „Finion“ puošnumą. Tebėra populiarūs matinių spalvų paviršiai, kurie, kaip ir medžio faktūros, vonios kambariui suteikia jaukumo, solidumo. „Villeroy & Boch“ dizaineriai į vonios kambario baldų kolekcijas įtraukia ir naujų išskirtinių spalvų – kolekcijos „Collaro“ spalvų paletę papildė naujas pilkas atspalvis „Truffle Grey“, baldų kolekciją „Finion“ – alyvuogių („Olive“), matinė smėlio („Sand Matt“) spalvos.

Kurkite gyvų augalų oazes

Ši tendencija drąsina vonios kambaryje surasti vietos įvairiems gyviems augalams. Nesvarbu, kokiems – dideliems ar mažiems, lapuotiems ar spygliuotiems. Galbūt užteks vieno vazonėlio ant palangės, o gal išdrįsite vonios kambaryje pastatyti kelis didesnius lapuočius ir sukurti tikras „miesto džiungles“. Vieno universalaus patarimo nėra. Svarbiausia, kad patys jaustumėte emocinį komfortą. Gyvų augalų sukeliamą efektą galima sustiprinti ir jų motyvais dekoruojant sienas – madingi meniškai stilizuoti tropinių augalų, ypač palmių, kitų plačialapių piešiniai.

Technologijos – jau standartas, o ne prabanga

Vis dėlto gyvename XXI a., o vonios kambario inovacijos jau tampa ne prabangos požymiu, bet tam tikros gyvenimo kokybės standartu, teikiančiu maksimalų komfortą. Į veidrodžius ir spintelės integruojamas LED apšvietimas su skirtingais šviesos režimais padeda kurti norimą nuotaiką ir atmosferą: šaltesnis, ryškesnis padės žvaliau pradėti dieną ryte, o šiltesnis suteiks jaukumo, leis greičiau atsipalaiduoti po dienos darbų vakare. „Villeroy & Boch“ jau siūlo ir muzikines „Bluetooth“ garso sistemas, integruotas į veidrodžius, belaidžio įkrovimo taškus išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras