Bendrovė
Nauji stogo langai padės gerokai sumažinti namuose suvartojamos energijos kiekį
Pranešimas spaudai

Skirdami daugiau dėmesio tvarumui, gyventojai vis dažniau ieško būdų, kaip savo namuose sumažinti anglies dvideginio pėdsaką ir padidinti energijos vartojimo efektyvumą. Galvojant apie tai, šiltinami pastatai ir jų stogai, keičiami fasadų langai, tačiau dažnai neįvertinama, kokie svarbūs stogo langai, galintys pagerinti pastato energinį efektyvumą, komforto lygį, net bendrą estetinį jo vaizdą.

Ir, priešingai, seni, prieš penkiolika ar dvidešimt metų sumontuoti stogo langai dėl prastos izoliacijos ir nekokybiškų medžiagų gali labai padidinti energijos nuostolius. Pakeitę šiuos langus naujesniais, energiją taupančiais modeliais, namų savininkai netruks įvertinti šio sprendimo privalumų. Juo labiau, beprasidedantis šiltasis metų laikas yra labai tinkamas tokiems pokyčiams realizuoti.

Toliau pateikiame keturias priežastis, kodėl reikėtų pagalvoti apie stogo langų keitimą naujesniais, modernesniais.

Mažiau energijos patalpoms šildyti ir vėsinti

„Šiuolaikiniai stogo langai gaminami naudojant aukštos kokybės medžiagas, pasižyminčias puikiomis izoliacinėmis savybėmis, ir naujoviškas konstrukcijas, todėl šaltaisiais metų mėnesiais jie padeda gerokai sumažinti šilumos nuostolius, o vasarą geriau apsaugo nuo kaitros“, – atkreipia dėmesį UAB VELUX Lietuva pardavimų vadovas Marius Vinclovas.

Tokie langai padeda sunaudoti mažiau energijos patalpoms šildyti ir vėsinti, todėl sutaupoma lėšų komunalinėms paslaugoms apmokėti.

Didesnis patalpų komfortas

Tinkamai izoliuoti stogo langai padeda palaikyti pastovią patalpų temperatūrą, todėl visus metus galima mėgautis komfortiškesne gyvenamąja aplinka.

Be to, geresnė garso izoliacija sumažina iš išorės sklindantį triukšmą, todėl gyventi tokiuose namuose bus tyliau ir ramiau. Pavyzdžiui, lango su 2 kamerų stiklo paketu garso izoliacijos parametrai puikūs, todėl jis gali gerokai prislopina iš lauko pasiekiančius garsus. Dėl geresnės garso izoliacijos taip pat mažiau girdėsite į stiklą beldžiančius lietaus lašus.

Daugiau natūralios šviesos

Keičiant senus stogo langus naujais, taupančiais energiją, galima padidinti įstiklinimo plotą, tuo pačiu neprarandant šiluminių savybių. Taip į namus pateks daugiau natūralios šviesos, tuo pačiu sumažės dirbtinio apšvietimo poreikis dieną, gyvenamoji erdvė bus šviesesnė, jaukesnė.

Maksimaliai padidinus dienos šviesos kiekį patalpoje, ne tik sumažėja elektros energijos suvartojimas, bet ir pagerėja bendra gyventojų savijauta, jų darbingumas. Juk gerai žinoma, kad natūrali šviesa teigiamai veikia mūsų sveikatą, pagerina nuotaiką, didina darbo efektyvumą.

Tvaresnis gyvenimas

Investuodami į energiją taupančius stogo langus namų savininkai gali prisidėti prie šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimo ir kovos su klimato kaita. Mažesnis energijos suvartojimas reiškia mažesnį poveikį aplinkai, o tai prisideda prie bendro siekio gyventi tvariau.

Siekti šių tikslų gali padėti ir tinkamai parinktos žaliuzės, apsaugančios namus nuo tiesioginių saulės spindulių. Jos gali blokuoti saulės šviesą, kol ji dar nepasiekė stogo lango stiklo paviršiaus, ir taip sulaikyti iki 93 proc. šilumos. Vasarą tai lemia mažesnes patalpų vėsinimo išlaidas.

„Visi norime gyventi tvariai, o taip pat – kuo mažiau mokėti už energiją, sunaudojamą namams ar komercinėms patalpoms šildyti, vėsinti bei apšviesti. Todėl turime ieškoti šiuolaikiškų sprendimų, kurie padėtų siekti šių tikslų“, – sako UAB VELUX Lietuva pardavimų vadovas.

Vienas jų gali būti tinkamai parinkti stogo langai, galintys optimizuoti energinį naudingumą bei komfortą patalpose, pagerinti jų funkcionalumą, o tuo pačiu padėti namų savininkams siekti tvarumo tikslų.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura