„Knight Frank“
Freddie Mercury namas Londone laukia naujų šeimininkų
Namas Ir Aš

Roko grupės „Queen“ lyderių Freddie Mercury garsėjo teatrališku stiliumi ir keturių oktavų balso diapazonu. Išskirtiniu charakteriu alsuoja ir prestižiniame Londone rajone esantis namas.

Gimęs Zanzibare, jis su šeima pabėgo į Angliją po revoliucijos, per kurią buvo išžudyta daug arabų ir pietų azijiečių. Apsigyvenęs netoli Londono, jis studijavo grafiką ir dizainą (vėliau sukūrė „Queen“ logotipą) ir kartu su būsimuoju grupės būgnininku Rogeriu Tayloru Kensingtono turguje pardavinėjo dėvėtus drabužius. Jis vadovavo kelioms grupėms, tačiau jo karjera iš tiesų įsibėgėjo 1973 m., kai kartu su Tayloru, gitaristu Brianu May'u ir bosistu Johnu Deaconu įrašė pirmąjį „Queen“ albumą. Su grupe jis surengė daugiau kaip 700 pasirodymų, vesdamas iš proto sausakimšus stadionus savo unikaliu stiliumi ir stipriu ryšiu su publika.

Jis mirė nuo AIDS 1991 m., tačiau jo muzika gyvuoja toliau. „Queen“ albumas „Greatest Hits“ tapo geriausiai parduodamu visų laikų albumu Jungtinėje Karalystėje, dvi jo dainos „We Are The Champions“ ir „Bohemian Rhapsody“ apklausose išrinktos geriausiomis visų laikų dainomis, jis įtrauktas į „Grammy“ šlovės muziejų.

1980 m. pirktą namą Kensingtone, Londone, paliko buvusiai partnerei ir ilgametei draugei Mary Austin. Nors jis palaikė romantiškus santykius su vyrais, Mary laikė savo gyvenimo meile ir sugyventine. Garden Lodge – tai nuostabus Neo-Georgian stiliaus dvaras. F. Mercury tai buvo „užmiesčio namas Londone“, prieglobstis nuo intensyvaus gyvenimo gastrolių metu. Trisdešimt metų kruopščiai saugojusi, M. Austin namą nusprendė parduoti. Namą parduodanti bendrovė „Knight Frank“ informuoja, kad priimami daugiau nei 30 mln. svarų sterlingų (35 mln. eurų) vertės pasiūlymai.

„Garden Lodge“ ašis – dviejų aukštų svetainė. Kadaise joje stovėjo fortepijonas, kuriuo F. Mercury sukūrė savo firminį hitą "Bohemian Rhapsody“. Iš japoniško svetainės kambario prancūziškos durys veda į nuostabius sodus. Kiekviename namo kambaryje juntamas ryškus buvusio šeimininko charakteris. Namų dizainą kūrė pats atlikėjas. Pavyzdžiui, citrusinių vaisių geltonos spalvos sienos valgomajame ir veidrodžiai nuo grindų iki lubų prabangiame persirengimo kambaryje, kuriame kadaise buvo sukaupta gausi jo sceninių kostiumų kolekcija.

Pasak M. Austin, „šis namas buvo nuostabiausia prisiminimų dėžutė, nes kiekviename kambaryje tvyro meilė ir šiluma. Nuo tada, kai Fredis ir aš įžengėme pro legendines žaliąsias duris, tai buvo ramybės vieta, tikri menininko namai, o dabar atėjo laikas tą ramybės jausmą patikėti kitam žmogui“.

Kensingtonas – prabangus Londono rajonas, garsėjantis didingais Viktorijos laikų namais. Netoliese galima pramogauti Gamtos istorijos muziejuje, Dizaino muziejuje, Kensingtono rūmuose ir Kensingtono soduose. Pėsčiomis galima nueiti ir iki prašmatnių Kensingtono gatvės parduotuvių ir iki žvaigždžių koncertų Karališkojoje Alberto salėje. Tarp garsenybių pamėgtų rajono gyventojų yra Ericas Claptonas, Stella McCartney, Rowanas Atkinsonas ir Dido.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Na, 04.06 23:13
gal ir visai nieko... Bet... Ai, tiek tos - nepirksiu!

Architektūra architektura