Studio Flusser
Esminis atsinaujinimas: seno kotedžo rekonstrukcija Prahoje
Namas Ir Aš

Čekų studija „No Architects“ Prahoje rekonstravo ir XXI a. žmogaus reikmėms pritaikė seną sublokuotą namą. Smagus sutapimas, kad daug po pasaulį keliaujantis užsakovas iš savo namų gali matyti oro uostą.

Tai trijų aukštų sublokuotas namas su pusiau uždaru rūsiu, su priekiniu ir galiniu sodu. Iš viršutinių aukštų atsiveria vaizdas į Baltąją girią. Įsigytas namas turėjo daug privalumų, tačiau norint iš tiesų išnaudoti visą potencialą, jį reikėjo pusiau nugriauti, perstatyti ir visiškai iš naujo įrengti modernią infrastruktūrą.

Architektai prisimena, kad pirmą kartą įėjus į namą, labiausiai į akis krito tamsiame namo kampe esantys sunkūs plieniniai laiptai. Dabar jie „palengvinti“ tarp pakopų esančiomis aikštelėmis ir integruoti į gyvenamąją erdvę. „Tai nebuvo visiškai paprasta, nes grindų konstrukcijos yra tuščiavidurės plokščių perdangos, kurias septintajame dešimtmetyje įrengė patys gyventojai, rekonstravę namą. Todėl reikėjo kiekvieną žingsnį dukart patikrinti su statybos inžinieriumi ir statybininku, kad būtų išvengta nemalonių netikėtumų ir kad rangovui nekiltų pavojaus susižeisti, jei mūrininkai kažkur praeityje būtų ko nors neįvertinę“, – sako „No Architects“ komanda.

Renovuojant namą, buvo sutvirtintos jo konstrukcijos, visiškai pakeisti vidaus infrastruktūrą, įskaitant elektros jungtis ir langus. Taip pat – apšiltintas fasadas, nugriauta ir perstatyta terasa, sutvarkytas stogas. Projektuotojai iš esmės perplanavo vidaus erdves, kai kuriuos kambarius perkėlė į priešingas namo puses, sujungėme virtuvę su gyvenamąja zoną, kartu integruodami ir laiptinę.

Interjero apdailoje dominuoja natūralus medis, dauguma baldų sukurti pagal specialų užsakymą.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000301661_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura