Sanjay Puri Architects
Afrikos miško įkvėpti biurai
Namas Ir Aš

Indijos architektų biuras „Sanjay Puri Architects“ pristato Kongo Demokratinės Respublikos sostinėje Kinšasoje įgyvendintą projektą „Miškas“ („The Forest“).

93 metrų aukščio dangoraižyje įrengtas dvigubo aukščio vestibiulis, kavinė, bendruomenės erdvė, stogo terasa ir įvairios biurų patalpos.

Bokšto vertikalioji cirkuliacinė šerdis yra pietinėje pastato pusėje. Taip į pastatą patenka mažiau saulės kaitros, o pietinėje pusėje stovintys 15 aukštų daugiabučių gyventojai gauna daugiau privatumo.

Visi biurai orientuoti į šiaurę ir šiaurės vakarus, kur pro langus atsiveria gražiausios Kongo upės panoramos, o į patalpas patenka natūrali netiesioginė šviesa ir išvengiama saulės kaitros.

„Sanjay Puri Architects“ pranešime skelbia, kad pastato koncepcijos idėja paimta iš Afrikos miško. Architektai per parabolinius balkonus siekė atkartoti tankaus medžio kupolo struktūrą. Dėl sudėtingos pastato konstrukcijos kampuoti skirtinguose aukštuose esantys balkonai persidengia vienas su kitu, todėl kiekviename biure yra dvigubo ir viengubo aukščio balkonų erdvės.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura